SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

co obniża cukier

  • Nadwaga , Odchudzanie, Tycie, co jak i dlaczego.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dietetycznych, czy wolniej, ale przy mniejszych ograniczeniach ilości spożywanych kalorii. W początkowej fazie stosowania ograniczeń dietetycznych masa ciała szybko się obniża w wyniku utraty nie tylko tkanki tłuszczowej, ale także wody. Później utrata wody zmniejsza się i ubytek masy ciała staje się wolniejszy. Wiele osób w takim momencie [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-04-22 15:34:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rodniki i muskuły.

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] opisałem w zeszłym miesiącu. Z insuliną to totalne nieporozumienie! Pewnie stąd, że w literaturze fachowej czynnikiem insulinopodobnym nazywa się każdą substancję, która obniża poziom cukru we krwi. Insulina oprócz tego, że zmniejsza poziom cukru (glukozy), to jeszcze silnie stymuluje anabolizm białek. Jednak, nie każdy mimetyk (naśladowca) [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2619 Data: 2007-01-19 16:37:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • NADWAGA I OTYLOSC

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dietetycznych, czy wolniej, ale przy mniejszych ograniczeniach ilości spożywanych kalorii. W początkowej fazie stosowania ograniczeń dietetycznych masa ciała szybko się obniża w wyniku utraty nie tylko tkanki tłuszczowej, ale także wody. Później utrata wody zmniejsza się i ubytek masy ciała staje się wolniejszy. Wiele osób w takim momencie [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 5040 Data: 2004-11-10 13:40:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jednym słowem: węglowodany! Spożywanie dużych ilości węglowodanów (szczególnie cukrów i skrobi) podnosi poziom cukru we krwi. To powoduje uwalnianie insuliny, która obniża poziom cukru we krwi. Jeśli właśnie skończyłeś trening siłowy, to dobrze ,bo insulina ‘wpakuje’ ten cukier prosto do komórek mięśniowych. Jednak w innej porze dnia, [...]

    Odpowiedzi: 677 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-17 17:00:58 Szacuny postu: 4,8 (cały temat: 0)
  • Zdrowe odchudzanie.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] odpowiedniej wagi ciała ma, oczywiście, wpływ na nasze zdrowie. Jeśli pacjent schudnie, najlepiej 10% swojego ciężaru, to już widzimy korzyści metaboliczne. Znacznie obniża się poziom cholesterolu, glukozy we krwi, trójglicerydów, zmniejsza się ciśnienie skurczowe i rozkurczowe. Co pewien czas pojawiają się mody na jakąś dietę. Raz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3795 Data: 2007-03-02 19:02:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] dla właściwej pracy mózgu i wątroby, wspomaga powstawanie niektórych hormonów, zapobiega marskości i stłuszczeniu wątroby. Inozytol - uczestniczy w metabolizmie glukozy, obniża poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy tętnic, pełni ważną rolę w powstawaniu lecytyny, bierze udział w procesach przemian metabolicznych tłuszczu. Metionina- [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3557 Data: 2006-07-24 12:08:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Indek glikemiczny-chyba wszystko

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] najpierw zapoznać się z kilkoma informacjami dotyczącymi hormonu zwanego insuliną. Insulina jest wydzielana przez trzustkę, gdy podnosi się poziom cukru we krwi. Hormon ten obniża poziom glukozy we krwi, transportując cukier do komórek mięśniowych (gdzie jest on magazynowany jako glikogen, jest to forma magazynowania węglowodanów) lub też jest [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-05-18 10:38:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cukier - cichy niszczyciel

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Cukier - cichy niszczyciel. Węglowodany są jednym z głównych źródeł energii dla procesów życiowych przebiegających w naszych organizmach. Ich obecność kojarzy się najczęściej ze słodkim smakiem pokarmu. Mają działanie relaksujące, zwiększają też nasze poczucie bezpieczeństwa. Nie stanowią jednorodnej grupy. Można wśród nich wyróżnić m.in. [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-01-26 12:34:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kurzych jaj. - Cukier Skuteczność 1/5 Dodaje energii i poprawia nastrój; organizm reaguje na cukier wypuszczeniem insuliny, a ta redukuje poziom cukru we krwi. Insulina obniża poziom energii. Efekt negatywny, szczególnie po większej dawce, po ok. godzinie, zwykle przewyższa początkowy efekt pozytywny. - DHEA Skuteczność 0,5/5 - DLPA [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 12208 Data: 2007-06-15 21:40:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cytrusy

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] C. Posiadają też wysoką zawartość błonnika, w tym rozpuszczalnej w wodzie frakcji pektynowej, która oprócz zdolności wchłaniania wody i pęcznienia w przewodzie pokarmowym obniża poziom cholesterolu przez co zapobiega powstawaniu miażdżycy i choroby wieńcowej. Substancje pektynowe owoców cytrusowych poprzez właściwość wiązania metali usuwają z [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-08-19 20:07:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Charakterystyka makroskładników

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] umożliwiając stymulację ruchów perystaltycznych i ograniczenie czasu pasażu jelitowego oraz ułatwia usuwanie nie strawionych resztek i substancji toksycznych. Ponadto obniża poziom cholesterolu we krwi, zwiększa wydzielanie kwasów żołądkowych z kałem i zapobiega zaparciom. Włókno pokarmowe jest pożywką dla drobnoustrojów i może w istotny [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 10588 Data: 2008-03-03 19:01:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ciekawy artykuł: "Rafinowany cukier"

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] stan, chyba że człowiek skoncentruje się na jakości pokarmu zamiast na jego ilości. Wielu ludzi - włącznie z lekarzami - przypuszcza, że wraz z obniżeniem wagi (masy) ciała obniża się ilość tłuszczu w organizmie. Każda dieta, która jednakowo traktuje wszystkie węglowodany, jest niebezpieczna. Każda dieta, która nie bierze pod uwagę jakości [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 4399 Data: 2009-03-07 15:18:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w normalnym stanie człowieka (bez udziału alkoholu) nerki absorbują wodę dzieje się tak z pomocą pewnego hormonu wydzielanego w przysadce mózgowej (wasoprezyny) alkohol obniża ilość tego hormonu, co w efekcie sprawia, że nerki nie absorbują wody (absorpcja jest następstwem odpowiedniej ilości wasoprezyny) woda niezatrzymana w nerkach [...]

    Odpowiedzi: 56 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-19 00:27:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nowe spojrzenie na produkty mleczne

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Ta flora pełni bardzo ważną i wielostronną rolę w funkcjonowaniu układu trawiennego, między innymi redukuje ryzyko raka okrężnicy, ulepsza bariery ochronne przed zatruciem, obniża poziom cholesterolu, a przede wszystkim wchłania składniki odżywcze z aminokwasami na pierwszym planie. Dodatki owocowe Jogurt naturalny jest kwaśny. Może być jednak [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 7551 Data: 2008-03-07 07:32:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mleko i jego przetwory- cichy zabójca

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ze strony http://noni.com.pl/pacjent_nalogi3.html Chciałbym żebyście się zastanowili nad masowym spożywaniem mleka a przedewszystkim mieszania go z odżywkami!!! Moim zdaniem obniża to TOTALNIE zdolność przyswajania i wchłaniania sub. zawartych w odżywce, ponieważ są one oblepione mlekiem. Daniel Reid "Tao zdrowia" "MLEKO. Doszliśmy do jednego z [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 12235 Data: 2004-01-03 15:30:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gainery - co to takiego?? (artykuł)

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] odkładają się pod postacią tkanki tłuszczowej. CLA - sprzężony kwas linolowy. Posiada wiele zalet: wzmacnia układ odpornościowy, jest antykatabolikiem, wspomaga odchudzanie, obniża cholesterol i cukier. Jest polecany nie tylko ciężko trenującym. Podałem oczywiście tylko najistotniejsze fakty dotyczące CLA i MCT. Ponieważ to nie one są tematem [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-09-20 21:04:55 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Scitec nutrition - Jumbo Professional

    Temat
    Scitec nutrition

    [...] - wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w Alfa-Laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, Laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz Laktoperoksydaze, pogromcę bakterii. Cechą [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 16699 Data: 2012-11-28 18:55:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czynniki wpływające na skórę

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] stanie jest biotyna zwana witaminą H. Niedobór biotyny objawia się stanem zapalnym skóry, bardzo silnym wypadaniem włosów, złym samopoczuciem. Dłuższy jej niedobór obniża odporność na choroby, hamuje wzrost i rozwój dzieci. Biotyna ma swego "wroga" w postaci awidyny, znajdującej się w surowym białku jaj, która wiąże witaminę H i czynią [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-29 20:22:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • prościej się nie da czyli coś dla nowicjuszy

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jako tkanka tłuszczowa, a najgorsze jest to że wpływały by negatywnie na wydzielanie hormonu wzrostu. 6. Mieszajcie węglowodany z białkiem. Spożywanie białka z węglowodanami obniża indeks glikemiczny, a ponadto usprawnia transport aminokwasów z pożywienia do włókien mięśniowych. Źródłó węglowodanów (preferowane rodzaje żywności) Produkt [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2444 Data: 2006-09-17 12:51:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dobre rady

    Temat
    Trec

    [...] się też ryzyko odkładania tkanki tłuszczowej. Przerwy między posiłkami też nie powinny być zbyt długie, gdyż powodują znaczny spadek poziomu cukru we krwi. Z jednej strony obniża to wydolność umysłową i fizyczną . Z drugiej strony zbyt niski poziom cukru we krwi powoduje, że chętniej jesz słodycze i inne wysokokaloryczne przekąski. Urozmaicaj [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1342 Data: 2011-07-31 18:05:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)